Bezoek de Grote Kerk Den Haag

Openstelling en Tours

Grote Kerk Den Haag

Openstelling: zaterdag & zondag van 12.00 - 16.00 uur.
Reguliere rondleidingen: informeer aan de balie.
Bij verhuring van De Grote Kerk is bezichtiging niet mogelijk.

De Grote Kerk is één van de oudste gebouwen van Den Haag en heeft daarom een rijke geschiedenis en een grote verbondenheid met de hofstad. De kerk is het toneel geweest van vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bijeenkomst van ridders van het Gulden Vlies en de Beeldenstorm, maar ook recent de doop van de Prinses van Oranje en Prinsjesdag. Al deze gebeurtenissen hebben hun sporen nagelaten in dit historische gebouw. Ontdek de verhalen van de Grote Kerk tijdens een bezichtiging, en ervaar de serene rust van de kerk midden in de drukte van de Haagse binnenstad. De Grote Kerk is open voor bezichtiging op weekenddagen van 12:00 tot 16:00, tenzij de kerk verhuurd is voor een evenement.

De Haagse Toren

Tours:
- van maart t/m november op donderdag t/m zondag om 13.00 en 15.00 uur;
- van december t/m februari op zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur.

Je bent geen Hagenees als je er niet een keer op bent geweest: De Haagse Toren. De middeleeuwse toren bij de Grote Kerk in de oude binnenstad van Den Haag die door de jaren heen veel meer is geweest dan slechts een kerktoren.

Samen met een gids loop je de (in totaal) 288 treden. We stoppen op elke verdieping even voor de verhalen van de stad, de toren, en de mensen die je voorgingen in het trappenhuis. Onze beklimming eindigt boven op dit Haagse hoogtepunt; waar je op de Omloop kan genieten van 600 jaar uitzicht rondom.

Route en locatie

Op loopafstand van de Grote Kerk liggen twee parkeergarages. Voor een routebeschrijving klik je op de hiernavolgende koppelingen Torengarage of Q-Park City Parking en vult u uw vertrekplaats of -adres in. Klik hier voor meer algemene info over parkeren en tarieven in Den Haag.

De Grote Kerk is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op:
ns.nl
9292ov.nl