Agenda en events kalender

Krönungsmesse - Mozart | Miserere mei – Allegri

Grote Kerk in Den Haag
Zondag 29 mei 2022, aanvang 16.00 uur

Beleef Mozarts Requiem en Kronungsmesse met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Het concert wordt geopend met het spectaculaire Miserere mei van Allegri, beroemd vanwege de hoge C’s voor sopraan.

Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid.
De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen en deze mis straalt van vitaliteit en energie. Het concert wordt geopend met een hemelse compositie: het a-capella Miserere mei van Allegri. Dit werk mocht exclusief in het Vaticaan mocht worden gezongen en nergens anders. Totdat een 14-jarige jongen het werk hoorde in de Sixtijnse Kapel in Rome en het thuis helemaal uitschreef. Deze briljante jongen was…Wolfgang Amadeus Mozart!

Musici

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva, sopraan Melina Meschkat, alt
Martinus Leusink, tenor Thilo Dahlmann, bas
Pieter Jan Leusink, dirigent

zo. 29 mei
Grote Kerk
Den Haag
16:00 uur

Verzeker u snel van tickets vanwege grote belangstelling. Tijdelijk voor €54,95 ipv € 80,00

Dankzij het gratis Mozart geschenkpakket bij het ticket begint het concert al thuis:
Mozart 2CD, uitgebreid programma- en tekstboek met informatie over de compositie, de componist, de zangteksten met vertalingen en een toelichting, een cadeaubon. (Geen CD speler? Luister dan met de online link)

www.mozartconcerten.nl

Stabat Mater in Concert

Janskerk Utrecht
Zondag 29 mei 2022 aanvang 13.30 uur

Vivaldi | Pergolesi | Boccherini

Het verdriet van de moeder inspireerde de Italiaanse grootmeesters Vivaldi, Pergolesi en Boccherini tot het componeren van een Stabat Mater. Het is een cyclus van gezangen over Moeder Maria, wenend onder het kruis van haar stervende zoon.

De zeer getalenteerde alt Melina Meschkat is het Stabat Mater van Vivaldi op het lijf geschreven met haar prachtige heldere barokstem. Vervolgens hoort u het Stabat Mater van Luigi Boccherini. Een onbekend juweel in de barokmuziek die perfect past bij de ijle sopraanstem van Olga Zinovieva. Wereldwijd geniet het Stabat Mater van Pergolesi de meeste bekendheid. Beluister een verfijnde uitvoering met duetten waarin deze musici een pure en emotionele lading mee weten te geven. De Braziliaanse hoboïst Beto Caserio soleert in een instrumentaal intermezzo: het beroemde Hobo Concert in d-mineur van Alessandro Marcello.
Het programma wordt begeleid door the Bach Ensemble of the Netherlands die authentieke barokinstrumenten bespelen. Een intiem, puur en prachtig concert onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink.

Musici

Olga Zinovieva, sopraan | Melina Meschkat, alt | Beto Caserio, hobo

The Bach Ensemble of the Netherlands

Enrique Gómez-Cabrero Fernández – viool
Valerio Latartara – viool
Eirini Stratigoloulou – altviool
Tomas Kardos – cello
Linda Paulino – contrabass
Joao Rival - orgel
Pieter Jan Leusink, dirigent

Reserveer uw tickets voor € 49,95. Ontvang bovendien een gratis geschenkpakket t.w.v. € 70,00 met daarin gratis CD, Tekstboek en een Cadeaubon voor toekomstige concerten.

www.mozartconcerten.nl